TECHNOLOGY x SERVICE x HOSPITALITY= SOLUTIONEERING

Yanmar vertrouwt op een geschiedenis van meer dan honderd jaar en wil bijdragen tot een duurzame samenleving door verantwoorde technologieën, oplossingen en producten te leveren voor de voedselproductie en energieomzetting die op de voornaamste professionele en thuisomgevingen zijn afgestemd.

Technologie, service & klantvriendelijkheid 
Door prioriteit te verlenen aan klanten van over de hele wereld en technische expertise van wereldklasse en een uitgebreide service en klantvriendelijkheid te bieden, voorziet Yanmar proactief in alle behoeften van klanten, nog voor ze beseffen dat ze er nood aan hebben. Wij doen altijd net dat beetje meer om adembenemende innovatie te bieden voor oplossingen en service en overtreffen steeds weer de verwachtingen van onze klanten. Bij Yanmar noemen wij dit "oplossingstechniek". De komende honderd jaar zal Yanmar de markt blijven uitdagen door waarde toe te voegen aan onze industrie er voor te zorgen dat mensen een rijk en voldaan leven leiden.

                                        

Merkteken (FLYING-Y) 

De "Y" van YANMAR. De naam van het bedrijf, 'YANMAR', is geïnspireerd door de vleugels van een libelle ("oni-yanma"), een Japans symbool voor een overvloedige oogst. Het staat voor een bedrijf dat klaar is om de komende honderd jaar grote stappen te maken. De hoekige vorm doet denken aan een overtuigende weg naar de toekomst, die wordt gekenmerkt door leiderschap en technologische vooruitgang. Onze rode bedrijfskleur staat voor een pioniersgeest, bijzonderheid, passie, zonlicht en overvloed. 

Merklogo


Bedrijfsmerk. In 1952 werd het generieke logo voor de YANMAR Group ontworpen, dat werd gebaseerd op de schrijfwijze van de bedrijfsnaam in het Romeinse alfabet: "YANMAR". Het huidige logo werd ontworpen in 1993, na een aantal wijzigingen om met zijn tijd mee te gaan.

Herkomst van de bedrijfsnaam


Het handelsmerk "YANMAR" werd in 1921 gevestigd. De naam is een combinatie van de "yanma tonbo"-libelle (algemene naam voor de "oni-yanma" en "gin-yanma"), de koning van de libellen en symbool voor een overvloedige oogst, en een deel van de naam van de oprichter, Magokichi Yamaoka, "Yama". In 1952, toen het nog niet veel voorkwam dat bedrijfsnamen in het lettergreepschrift Katakana werden geschreven, werd de naam van het bedrijf veranderd in "YANMAR Diesel Co. Ltd." In 2002 maakte Yanmar een nieuwe start als operationele holding en veranderde het bedrijf zijn naam in het huidige "Yanmar Co. Ltd.".

 Als uw boot gehermotoriseerd moet worden, laten wij u niet aan uw lot over. Yanmar helpt u snel en veilig weer het water op.

Op een bepaald moment wordt de hermotorisering van uw boot zeer realistisch. U houdt nog steeds van uw boot. Van het uiterlijk, de stevige constructie en de goede vaareigenschappen. U wilt de boot niet verkopen, maar u twijfelt aan de betrouwbaarheid van uw motor. En in plaats van iets te doen aan mechanische problemen als u op het water bent, besluit u dat uw boot gehermotoriseerd moet worden.

Hermotorisering: het vinden van een gekwalificeerde installateur en de juiste motor

Voor een geslaagde hermotorisering moeten er twee even cruciale beslissingen worden genomen: het selecteren van een gekwalificeerde installateur en het kiezen van de juiste motor voor de boot. Bij het kiezen van de juiste motor gaat het vooral om betrouwbaarheid en wordt gekeken naar de specificaties en vereisten. Het vinden van een gekwalificeerde installateur kan moeilijker zijn. Hermotorisering moet goed worden uitgevoerd, overeenkomstig de geldende regels en normen. 'Redelijk goed' is niet goed genoeg.