Het productaanbod Kräutler Elektromaschinen GmbH – opgericht in 1971 – omvat, naast complete elektrische aandrijvingen voor motorboten en zeilboten. Ook speciale ontwerpen van asynchrone draaistroommotoren voor de aandrijving voor de machine-/bouwindustrie. Elk jaar verlaten duizenden elektromotoren de fabriek in Lustenau, in het uiterste westen van Oostenrijk.

Motoren voor boten Met een groot aantal innovaties, heeft de afdeling Boat Motors van Kräutler Elektromaschinen GmbH zich gepositioneerd als een complete en toonaangevende leverancier op het gebied van Elektrisch varen. Met een breed assortiment, met motoren van 500 Watt tot 100 kW in de verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig leveren wij bijna uitsluitend aandrijvingen voor motor-en zeilboten klaar voor montage. Een solide distributienetwerk is belast met de verkoop en service. Voor de Benelux is Snoeck Technical Solutions verantwoordelijk.

Inzet voor kwaliteit en de beste prestaties. De bouw van elektrische motoren voor boten is begonnen in de 80er jaren. Eerst voor eigen gebruik en in werkelijkheid omdat er geen enkel product op de markt voldeed aan de hoge eisen van de ondernemings oprichter Oswald Kräutler. Meer dan 20 jaar na de eerste motor voor een boot van Kräutler, heeft de kwaliteit van deze motoren in de tussentijd wereldwijde erkenning opgedaan. Geen wonder dat zeil-en motorboot fans “Kräutler” roemen om inzet voor kwaliteit en prestaties.

Dit is de bijdrage aan een milieu gericht denken voor een betere toekomst!